tirsdag 24. februar 2009

Sveler

I ettermiddag stekte vi sveler til kaffen. Mmm! Nydelig!
Jeg stekte, og snuppa smurte smør og la på brunost.

Svele og kaffe er fast takst på fergeturene våre, og det er godt (men mektig!) til ettermiddagskaffen av og til.









Sånn lager jeg sveler;
- 5 egg
- 1,5 kopp sukker
- 1 toppet ts natron
- 1 toppet ts hornsalt
- 1 l kulturmelk
- 1 l hvetemel
- 75 g margarin

Egg, sukker, natron og hornsalt piskes godt.
Slå inn melken, og rør inn hvetemelet.
Ha til slutt inn smeltet margarin.

La røren stå og svelle en halv time.
Stekes i stekepanne (eller på takke om man har) på middels varme, med litt margarin i pannen. Svelene snues når de har begynt å boble på oversiden.

Smøres med smør, legg på brunost og brett svelen sammen.
Serveres mens de ennå er varme. Mmm!